Azután, hogy azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az egyetlen módja annak, hogy megpróbálják
megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a 'megpróbálják'), a
_JOHNS HOPKINS _kutatóintézete _végre elkezdett beszélni arról,
hogy van más választásunk is_.
Friss hírek a rákról a Johns Hopkinstól:
1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a
ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen
addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor
egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs
több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a
tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem
érték el a kimutatható mennyiséget.
2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még
ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.
3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy
elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok
elszaporodjanak és daganatokká fejlődjenek.
4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi,
hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal
állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti,
táplálkozási és életmódbeli tényezők.
5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat
megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és
étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk
megerősíteni immunrendszerünket.
6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan
növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a
bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb
szervek -- a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is
okozhatják.
7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti,
roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és
szerveket.
8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a
daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan
tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.
9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok
méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik,
miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle
fertőzéseknek és komplikációknak.
10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek
mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti
elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek
továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.
11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek
kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az
élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.
A RÁKSEJTEK táplálékai:
a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével
az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A
cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb.
Aspartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes
cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz
(a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata
javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só
kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a /Bragg's
aminos/ vagy a tengeri só.
b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a
gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej
megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej
fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend
savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább
halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok
vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat
is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a
rákban szenvedők számára.
d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű
gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és
gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani
lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt
ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss
zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen
felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére,
hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését .
Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele
érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani
(mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azonkívül
naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az
enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a
koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz.
Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az
ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását
a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a
szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben
maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező
anyagok lerakódását okozza.
13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől
való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet
szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel
lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a
rákos sejteket elpusztíthassák.
14. Egyes táplálékkiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben
(IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi
anyagok, *esszenciális zsírsavak (*EFA-k stb.), hogy lehetővé
tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek
elpusztítását. Más táplálékkiegészítők, mint pl. az E-vitamin,
köztudottan apoptosist /programozott sejthalált/ okoznak, ami a
szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a
sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proAKTÍV és
POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy
túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség,
valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli,
savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes,
megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az
életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A
napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több
oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy
olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.
1. Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
2. Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
3. Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban
tette közzé a hírlevelei útján. Ezeket az információkat a Walter
Reed Katonai EÜ Centrumban is terjesztik. A Dioxintartalmú
vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A
dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne
tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a
műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward
Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV
program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot.
Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az
emberek számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt
melegíteni műanyag edényben. Ez fokozottan igaz a zsiradékot
tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás ás a műanyag
kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe,
majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy
használjunk műanyag helyett üvegedényeket, pl. Corning Ware,
Pyrex vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz
lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen
kapható TV-vacsorákat, leveseket stb., át kell tenni a
csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz,
csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha
edzett üveget, Corning Ware stb. használunk. Elmondta, hogy
nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények
használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a
dioxin-probléma volt. Azonkívül a műanyag fóliák, mint pl. a
Saran, ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt
ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő
hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és
belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel
inkább.
Ezt a cikket mindenkinek el kell küldenie, aki fontos az életében.
Fordította Munkácsi Zsuzsanna
2009-02-17.
Az Ön egészsége szolgálatában:
Stemler János wellness tanácsadó
Tel: +36 70 334 6444
Csodaalga az egészségünkért.
http://alga.
Ajándék: INGYENES személyi edző és táplálkozási tanácsadó! http://www.webstar.biz/?id=
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése