- Egyre többet olvashatunk új vírusokról, gyógyszer-rezisztens baktériumokról és hatástalan antibiotikumokról.
- A tudósok felfedeztek egy olyan élelmiszert, amely erősíti az immunrendszert és csökkenti az öregedéssel kapcsolatos problémákat.
· Tudományos jelentések a világ minden tájáról azt mutatják, hogy a spirulina egy kék-zöld alga, amely megoldást jelent a különböző betegségek megelőzésében, öregedést lassító hatása van. · Ez a tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető élelmiszer újult erővel tölt fel bennünket. · Fontos szerepe van az 50 év felettiek táplálkozásában, mert sok idős ember nem eszikelegendő mennyiséget, vagy szenved a rossz emésztés, kevés energia miatt. · A spirulina 60% fehérjét tartalmaz, magasabb, mint bármely más élelmiszeré. Ismeretes, hogy segít az alultápláltság megszüntetésében. A növényi fehérje könnyenemészthető. A hús fogyasztása többek között növeli az ízületi gyulladást, növeli a koleszterinszintet… · Spirulinában a legtöbb az antioxidáns, béta karotin, ami jót tesz a szemnek és a látásnak. Leggazdagabb B-12 vitamin és a vas forrás. Klorofillban, kalciumban és magnéziumban gazdagabb, mint más élelmiszerek. Ezek az alapvető tápanyagok az egészséges bőrért és erős csontokért feleősek. · A National Cancer Institute olyan vegyületeket azonosított , melyek figyelemreméltóan aktívak az AIDS vírus ellen. · A "Children of Chernobyl" (sugárfertőzésben szenvedő gyerekek), egy orosz alapítvány szabadalmának ítélték a „Spirulina, mint orvosi élelmiszer” jogát, a gyerekeknél elért pozitív eredmény miatt. · HIV-pozitív betegeknél is javulást tapasztaltak, mivel a Spirulina erősíti az immunrendszert. · Állat-kutatók is ráébredtek a Spirulina erejére. A tudósok Észak-Karolinában, Japánban és Kínában is felfedezték, hogy kis mennyiségű Spirulinát adva az állati takarmányhoz, nagyban segíti az állatok ellenállóképességét fertőzésekkel szemben. Már széles körben alkalmazzák a tenyésztett halak, rák, kedvtelésből tartott egzotikusmadarak és versenylovak táplálásában, éshamarosan alkalmazzák az egészségesebb csirke, pulyka és egyéb állatok etetésében is. |
Adatok a Spirulináról: Szerves vas
58-szor több vasat tartalmaz, mint a spenót és 28-szer többet, mint a nyers marha máj Klorofill
a leggazdagabb klorofill forrás E-vitamin
leggazdagabb E-vitamin forrás, amely 3-szor több E-vitamint tartalmaz , mint a búzacsíra Béta-karotin
100-szor több, mint a papayában, és 25-szor több, mint a sárgarépában B12-vitamin
leggazdagabb forrás Fehérje
65-70% növényi fehérje, amely 95%-a emészthető, szemben a hús fehérjével, melynek 18-20%-a emészthető Phycocyanin
A ritka kék pigment, egyedülálló a Spirulinában, egy nagy teljesítményű szuper-antioxidáns és immunrendszer serkentő Aminosav
kiváló mérleg: 18 aminosav, beleértve az összes esszenciális aminosavat Ásványi anyagok
az egyetlen élelmiszer, amely tartalmazza a szervezet számára legfontosabb 96 nyomelemet, természetes - szinergikus arányben GLA (omega6 zsírsav)
nagy mennyiségben (gyulladás csökkentö, képes elpusztítani a HIV-fertőzött T-sejteket) Szuperoxid dizmutáz
Egy nagyon erős antioxidáns enzim ...és
az említett tápanyagokon kívül, tartalmaz szerves vitaminokat, ásványi anyagokat, és több mint 4000 éltető enzimet |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése